Skip to content

Therapeutische massage

Voor de juiste lichamelijke balans

heading

Een therapeutische massage gaat verder dan een gewone massage. Chantal werkt hier volledig op maat van uw lichamelijke noden & specifieke klachten.

Bent u meer gebaat met een bindweefselmassage, cuppingtherapie, mobilisatietechnieken of triggerpointtherapie? Uw lichaam staat steeds centraal.

Ons doel is om uw klachten weg te werken of toch zeker te verminderen. Vooraf bespreekt Chantal uw persoonlijke behandelingsplan.

Ons aanbod

heading

Cuppingtherapie

Cuppingtherapie is een massagetechniek die gebruikt wordt om gifstoffen & spierkrampen vanuit dieper gelegen weefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, kan het lichaam gemakkelijker de afvalstoffen verwijderen.

Chantal plaatst een cup op uw huid en verhoogt langzaam de druk. Als gevolg ontstaat er een zeer sterke doorbloeding. De cups worden vervolgens over het lichaam bewogen voor een doeltreffendere werking.

Cupping kan zowel ‘droog’ als ‘nat’ worden toegepast. Droge cupping gaat enkel uit van het vacuümeffect, terwijl bij natte cupping de huid eerst met één of meerdere naalden wordt aangeprikt. Praktijk Geysen past enkel droge cupping toe. Voor de natte variant verwijzen wij u graag door naar één van onze kwalitatieve partners.

Belangrijk om te weten

Na een cuppingbehandeling kunnen er rode of paarse huidverkleuringen optreden. Dat is een normaal verschijnsel en verdwijnt na enkele dagen. De spieren ter hoogte van het behandelde gebied kunnen ook even wat stijver aanvoelen. Cupping is niet aan bepaalde aandoeningen gekoppeld, maar wordt toegepast in functie van uw persoonlijke problematiek. Voor een betere werking wordt cupping vaak met acupunctuur of moxatherapie gecombineerd. Voor beide bijkomende behandelingen verwijzen wij u ook graag door. Het beste resultaat verkrijgt u door een aantal aaneengesloten behandelingen met een maximaal interval van één week.

Triggerpointtherapie

Triggerpoints (ook wel spierknopen genoemd) zijn lokale spierverkrampingen. Ze voelen aan als pijnlijk harde hobbeltjes en kunnen in elke spier ontstaan.

Chantal van Praktijk Geysen gaat actief op zoek naar triggerpoints bij patiënten en verhelpt de oorzaak zo goed mogelijk met een intensieve behandeling.

Spierverhardingen kunnen door deze oorzaken ontstaan:

Medical Taping Concept (MTC)

Medical Taping Concept is een vorm van tapen waarbij kinesiotape wordt toegepast. De spieractiviteit helpt om blessures te genezen. De elastische tape ondersteunt de spieren zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de spierdoorbloeding en bevordert zo het herstel.

De tape kan u qua elasticiteit en gewicht vergelijken met de menselijke huid. Hij heeft een soort van “liftende” werking op de opperhuid. MTC is geschikt om zeer uiteenlopende klachten te behandelen & is ook de perfecte aanvulling op andere handelingen zoals:

Onze gegevens

heading

Telefoon

0495 32 57 70

Adres

Eendenstraat 30
2400 Mol

E-mail

info@praktijkgeysen.be

Telefoon

0495 32 57 70

Adres

Eendenstraat 30 2400 Mol (België)

E-mail

info@praktijkgeysen.be

Praktijk momenteel gesloten omwille van een knierevalidatie.